Naar inhoud Naar navigatie
Locatie op de plattegrond
Organisatie
Zorgimkerij Moergoed
Dagbesteding tussen bijen, bessen en bomen
Schoorstraat 26A
5071RA Udenhout

Telefoonnummer
06 513 819 07

Dagbesteding tussen bijen, bessen en bomen

Doelgroep

Soort beperking
NAH, Psychische, Autisme normaal begaafd, Licht verstandelijk, Lichamelijk, Overig
Beschrijving werkomgeving
Bijen en de tuin vormen één geheel en kunnen niet zonder elkaar bestaan. Naast het onderhouden van de bijen en de kasten is het zorg dragen voor de moestuin dus een groot onderdeel van de activiteiten. Hierin bepalen de seizoenen en het weer de invulling en volgen we elke week de natuur.

Naast bijen zijn er op de boerderij ook kippen en enkele koeien.
Groepsgrootte
5-10 medewerkers
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is het werkaanbod niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *

* dit is een verplicht veld

Hoe wij omgaan met uw privacy.

Ondersteuning

Begeleiding
Gemiddeld
Beschrijving van de ondersteuning
Nanda Wassink is de imker en begeleider bij zorgimkerij Moergoed. Haar liefde voor de medemens en voor de natuur worden samengebracht bij Moergoed. Nanda leeft en werkt vanuit de visie dat de mens, de natuur en alles om ons heen met elkaar in verbinding staat. Dit is ook de drijfveer achter Moergoed; het lijfelijk werken in de tuin en met de bijen geeft merkbaar rust in het hoofd. In combinatie met haar achtergrond als geestelijk verzorger, wil ze met haar deelnemers vanuit deze rust ruimte scheppen voor persoonlijke groei en zelfbewustzijn.

Werkaanbod

Soort werk
Groen en dieren
Algemene beschrijving
Moergoed biedt kleinschalige dagbesteding aan mensen met een psychische of sociale hulpvraag, burn-out klachten of mensen die op zoek zijn naar arbeidsmatige dagbesteding. Afhankelijk van de behoefte van de deelnemer worden er passende werkzaamheden gezocht op of rond de imkerij en boerderij.

Moergoed werkt samen met Boshoeve Sprankenhof in Udenhout, waar de dagbesteding plaatsvindt. De pluktuin is van 11.00 tot 18.00 uur open voor klanten, mogelijk kunnen zij dus een kort praatje maken of een vraag stellen. De tuin biedt wel genoeg rust en ruimte om je ook ergens terug te kunnen trekken.
Toeleiding naar betaald werk
nee
Beschrijving soort werk
- onderhouden van de fruit- en groentetuin;
- oogsten, maaien, zaaien en onkruid wieden;
- verzorgen van de bijenvolken;
- onderhouden en maken van bijenkasten;
- producten als honing, bijenwas en kaarsen verwerken.
Wat moet je kunnen om deel te nemen?
Afhankelijk van de vraag en de behoefte van de deelnemer worden er passende activiteiten gezocht. Gezien de werkzaamheden in de tuin is het wel handig als je een beetje goed ter been bent.
Rolstoeltoegankelijk
nee
Situering in wijk
Moergoed bevindt zich achter de boerderij op ruime afstand van de openbare weg. De tuin is tussen de bossen, Loonse en Drunense duinen en het dorp Udenhout.
Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
>500m
Mogelijke werktijden
Tijden Ochtend Middag Avond
Maandag
Dinsdag
Woensdag × ×
Donderdag
Vrijdag × ×
Zaterdag
Zondag
Bij Moergoed kun je in overleg een hele dag aanwezig zijn of kiezen voor één dagdeel. Een dagdeel is in de ochtend of in de middag, zodat er samen gestart of afgesloten wordt. Wanneer je een hele dag aanwezig bent wordt er samen geluncht.

Contact

Aanmeld procedure
Bij interesse voeren we eerst een kennismakingsgesprek en krijg je een rondleiding door de tuin, mogelijk met begeleider en/of familie. Vrijblijvend kunnen er twee dagen proef gedraaid worden. Daarna worden er afspraken gemaakt over werktijden en de overeenkomst.
Organisatie
Zorgimkerij Moergoed
Contactpersoon
Nanda Wassink
Tel: 06 513 819 07
info@moergoed.nl
Website
Zorgimkerij Moergoed

Heeft u interesse in deze dagbesteding of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de organisatie zal contact met u opnemen.

Neem contact op