Naar inhoud Naar navigatie
Locatie op de plattegrond
Organisatie
Brownies & downieS
Brownies & downieS Valkenswaard
Markt 10
5554CC Valkenswaard

Telefoonnummer
040 2988644

Brownies & downieS Valkenswaard

Doelgroep

Soort beperking
Auditief en communicatief, Autisme en verstandelijk, Autisme normaal begaafd, Licht verstandelijk, NAH, Verstandelijk, Zintuigelijk
Wat kun je er leren
- sociale vaardigheden
- zelfstandigheidstraining
- koken / bakken
- serveren / bedienen
- tuinieren
- wassen / strijken
- poetsen
- omgaan met geld
- verkeer
- werken in een team
Groepsgrootte
5-10 medewerkers
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is het werkaanbod niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Ondersteuning

Begeleiding
Enige, Gemiddeld, Intensief
Verzorging
Enige
Verpleging
Aanwezig
Beschrijving van de ondersteuning
Er zijn altijd minimaal 2 begeleiders aanwezig, waarvan 1 verpleegkundige (behalve op woensdag). Er zijn twee leermeesters, 1 voor in de keuken en 1 voor in het restaurant die op een passende manier het vak kunnen uitleggen. Verder zijn er ook horecamedewerkers en keukenhulpen aanwezig, zij helpen bij drukte mee in het restaurant en in de afwas.

Werkaanbod

Soort werk
Winkel en horeca
Algemene beschrijving
Brownies & downieS Valkenswaard is een restaurant en bed & breakfast in het centrum van Valkenswaard, met een binnentuin (30 zitplaatsen), twee restaurants (60 zitplaatsen), terras aan de voorkant (20 zitplaatsen) en drie luxe slaapkamers.

De medewerkers die bij ons komen werken, zijn mensen met syndroom van down en een verstandelijke beperking. Unieke en bijzondere mensen die ook graag in de samenleving participeren. Vol trots en enthousiasme zullen zij, onder begeleiding van professionele begeleiders, een bestelling opnemen en serveren, in de keuken meewerken en de bed & breakfast kamers netjes houden. We kijken naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Ook zij verdienen een kans!

Onze medewerkers kunnen bij ons het horecavak leren van deskundige leermeesters in de keuken en het restaurant. Samen maken we doelen om sociaal emotioneel te groeien en zelfstandigheid te ontwikkelen. Maar bovenal maken we veel plezier en gezelligheid!
Toeleiding naar betaald werk
nee
Beschrijving soort werk
Binnen het concept Brownies & downieS ben je niet "beperkt". We kijken niet naar wat iemand niet kan, maar juist naar wat iemand wel kan! De een heeft daar aansturing voor nodig, de andere 1 op 1 hulp, dit is allemaal mogelijk binnen ons bedrijf. Midden in de maatschappij mogen meedoen is het allerbelangrijkste! De werkzaamheden die onder andere voorkomen binnen ons bedrijf zijn:

- Keuken: Als hulpkok mice en place maken, appeltaarten bakken, broodjes afwerken, drankjes klaarzetten, afwassen, opruimen, poetsen,
- Restaurant: Als gastvrouw/heer gasten verwelkomen, tafel wijzen, menukaart uitleggen, bestelling opnemen en uitserveren, praatje maken met de gasten, sfeer brengen, tafel afruimen en netjes maken.
- Bed & breakfast: Als hotelmedewerker gasten inchecken, kamers schoonmaken, bedden opmaken, wassen, strijken, badkamer poetsen, ontbijt klaarzetten / verzorgen
- Binnentuin: Als tuinman vegen, onkruid wieden, terras netjes maken.
- Algemeen: kassa, boodschappen, hulphond uitlaten.
Wat moet je kunnen om deel te nemen?
Allereerst is het belangrijk dat je het leuk vindt om in de horeca te werken, dat je het gezellig vindt om een praatje te maken, dat je taakjes serieus neemt en dat je lol wilt maken in een gezellig team. De rest kunnen we je leren door veel te oefenen. Als iets niet meteen lukt, of je vindt het een beetje spannend is er altijd hulp van een collega of van een begeleider!
Rolstoeltoegankelijk
nee
Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
<200m
Mogelijke werktijden
Tijden Ochtend Middag Avond
Maandag
Dinsdag × ×
Woensdag × ×
Donderdag × × ×
Vrijdag × × ×
Zaterdag × × ×
Zondag × × ×
Op maandag zijn wij gesloten.
Werktijden zijn altijd op maat, de meest voorkomende werktijden zijn van 9.00 - 16.00 en van 14.00 - 20.00 (donderdag t/m zondag)
Het aantal dagdelen is in overleg ( 2-10)

Contact

Aanmeld procedure
Stuur samen met je ouders of begeleider een mailtje naar valkenswaard@browniesanddownies.nl of bel naar 040-2988644 en vraag naar Nicole of Elly en dan maken we zo snel mogelijk een afspraak. Eerst langskomen om eens te komen kijken onder het genot van een kopje koffie mag natuurlijk ook!
Organisatie
Brownies & downieS Valkenswaard
Contactpersoon
Nicole en Elly van den Biggelaar
Tel: 040-2988644
valkenswaard@browniesanddownies.nl
Website
Brownies & downieS Valkenswaard

Heeft u interesse in deze dagbesteding of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de organisatie zal contact met u opnemen.

Neem contact op