Meedoen werkt!

Dagbesteding binnen Triade 44 een bijzonder lunchcafé

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Horeca

Algemene beschrijving

Binnen Triade 44 “Een bijzonder lunchcafé” biedt Zorggroep Triade geïndiceerde dagbesteding aan deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen een realistische werkomgeving worden deelnemers geprikkeld om het beste uit zichzelf te halen. Deelnemers helpen in het lunchcafé en in de keuken, maar kunnen ook helpen binnen facilitair & onderhoud en de groenvoorziening op onze prachtige locatie te Brunssum. De activiteiten binnen het lunchcafé worden begeleid door de medewerkers van de dagbesteding.

Deelnemers stromen na een intakegesprek met de teamleider dagbesteding in de oriëntatiefase in. Deze fase moet de ruimte bieden om te “snuffelen” en zicht te krijgen op de basisvaardigheden van een deelnemer. Tijdens de verdiepingsfase gaan we al specifiek werken in een bepaalde richting binnen één of meerdere afdelingen, met vakinhoudelijke en competentiegerichte trainingen. Denk hierbij aan het bedienen van de koffiemachine of snijtechnieken onder leiding van onze (leermeester) kok.

In de integratiefase werken we toe naar een definitieve plaatsing binnen één van de interne werkplekken. In deze fase werken we met de deelnemers verder toe naar versteviging van hun
competenties, denk bijvoorbeeld aan doorzettingsvermogen en probleemoplossend vermogen.

De activiteiten vinden plaats binnen een realistische werkomgeving, de activiteiten kunnen we aanpassen op de mogelijkheden van de deelnemers.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

- Keuken
- Brasserie
- Bakkerij
- Schoonmaak
- Groot & klein onderhoud (klussenafdeling)
- Linnenkamer
- Plantsoenonderhoud

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Om deel te kunnen nemen aan de programma's is het vooral erg belangrijk dat deelnemers gemotiveerd zijn om mee te helpen in een lunchcafé. Samen met de medewerkers van de dagbesteding zorgen zij namelijk ervoor dat de gasten van het lunchcafé het naar hun zin hebben tijdens hun bezoek.

Gefrustreerd raken als er even iets niet lukt is niet erg, we helpen deelnemers hiermee om te gaan. Agressie kunnen we echter niet tolereren, we willen namelijk zorgen voor een prettige werkklimaat waar alle deelnemers zich prettig bij voelen.

Situering in wijk

Zorggroep Triade ligt buiten het centrum en is gelegen aan de Brunssummerheide.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer >500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag
Zondag

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

Binnen een realistische werkomgeving worden deelnemers geprikkeld om het beste uit zichzelf te halen. Deelnemers helpen in het lunchcafé en in de keuken, maar kunnen ook helpen binnen facilitair & onderhoud en de groenvoorziening op onze prachtige locatie te Brunssum.

Wat kun je er leren

De activiteiten binnen de (horeca) programmalijnen worden ingezet als middel ter toetsing en training van vaardigheden. Vaardigheden die in het dagelijks leven van toepassing zijn, maar ook beroep specifieke vaardigheden. Onze medewerkers toetsen en trainen deelnemers o.a. op cognitieve en sociale kenmerken. Maar ook competenties die van belang zijn voor de uitvoer van de werkzaamheden en schoolse vaardigheden.

Voorbeelden van aantal competenties die tijdens de activiteiten aan bod zullen komen gedurende de oriëntatie, verdieping en integratiefase zijn als volgt:
- Werkplanning - ontwikkeldoel: nadenken over de aanpak alvorens te starten.
- Concentratie - ontwikkeldoel: leren om niet te reageren op omgevingsprikkels
- Oplettendheid - ontwikkeldoel: herkennen van belangrijke signalen in de (werk) omgeving

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Geen

Verpleging

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.