Meedoen werkt!

Zorgboerderij De Hoeve

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Groen, Dieren

Algemene beschrijving

Zorgboerderij De Hoeve is een gangbare paardenhouderij, gelegen nabij natuurgebied "De Peel" in Liessel. Wij richten ons op dagopvang/activering van zowel kinderen als volwassenen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking en/of autisme. Het is fantastisch om landbouw en zorg te kunnen combineren. Als we zien hoe deelnemers genieten van het buitenleven is er niets mooier dan dagopvang te kunnen bieden middels een zorgboerderij. Omdat niet iedereen dezelfde behoeften en mogelijkheden heeft is het voor ons de uitdaging om in te kunnen gaan op de individuele wensen van de deelnemers. We laten onze "hulpboeren" kennismaken met en ook meewerken in de paardenhouderij. Deze sector biedt tal van activiteiten en werkzaamheden. Deelnemers kunnen heerlijk bezig zijn en het geeft hen voldoening omdat ze aan het werk zijn en zorg dragen over de dieren. Door de ongedwongen sfeer bieden wij de deelnemers de mogelijkheid om doelen te bereiken en individuele mogelijkheden uit te breiden.

Toeleiding naar betaald werk

Ja

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Het mede verzorgen van de paarden (vegen van de gangpaden, uitmesten van de boxen, voeren, paard berijden, paarden poetsen, stal onderhouden)
Verzorgen van de kleindieren
Groen onderhoud (onkruid wieden, moestuin onderhouden, snoeien, gras maaien)
Huishoudelijke werkzaamheden (kantine poetsen, wasjes draaien, voorraden aanvullen, boodschappen doen)
Kortom, alles op en rond de boerderij!

Het blijft dagbesteding dus is er ook voldoende tijd en ruimte voor ontspanning
- Excursies
- Wandelen
- Fietsen
- Koken/Bakken
- Creatief
- Spelletjes

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer >500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x x
Zondag x x

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Groepsgrootte

Niet van toepassing

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Verpleging

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.