Meedoen werkt!

Werkplaats en Tuinderij De Ark

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Creatief, Groen, Montage

Algemene beschrijving

Goed bezig! Bij De Ark in Bloemendaal
- kun je creatief aan de slag in onze Werkplaats
- lekker buiten werken in onze Tuinderij.
Wij werken in een kleine groep, waar je je veilig kunt voelen. Bij ons kun je zijn zoals je bent. We zorgen met elkaar voor onze tuinderij en we maken mooie producten waar je tevreden over kunt zijn. Dit mag in je eigen tempo. Je hoeft niet van alles te kunnen. Als je wilt kun je bij ons leren!
De Arkgemeenschap regio Haarlem is een woon- en werkgemeenschap voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Wij gaan uit van de unieke waarde van ieder mens en geloven dat verschillen verrijken. De Ark bestaat uit een woonhuis, een werkplaats, een tuinderij en een gemeenschap van mensen die dat dragen.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Nee

Beschrijving soort werk

Onze Werkplaats is een knusse ruimte met zes fijne werkplekken. Ons uitgangspunt is dat ieder mens talenten heeft. Bij die talenten sluiten wij graag aan. We werken met natuurlijke materialen zoals katoen, wol en hout. Natuurlijk ook met de oogst van ons eigen land. Van deze materialen maken we woonaccessoires en leuke cadeaus die we te koop aanbieden.
Werk je graag met textiel? Bij ons kun je vilten en breien. Technieken als rijgen, borduren en naaien op de machine zijn ook mogelijk. Zo kun je feestslingers maken, op bestelling van een klant.
Houd je meer van tekenen of schilderen? De ezel staat voor je klaar. Of de tekentafel voor het ontwerpen en maken van kaarten, verpakkingsmateriaal of etiketten.
Met hout, uit het bos bijvoorbeeld, kun je mooie producten maken voor in de keuken of in huis.
De producten die we maken sluiten aan bij het seizoen. Zomers maken we producten van onze eigen oogst uit de tuin, en ’s winters bijvoorbeeld lekkere dingen voor de vogels.
Onze zelfgemaakte producten bieden wij te koop aan in onze werkplaats op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 13.45 – 15.15 uur.

Tuinderij
Iedere ochtend werken we op de tuin. Onze tuinderij is een heerlijke, beschutte plek. De zorgboer en zijn medewerkers weten goed hoe ze groenten, kruiden en bloemen moeten verbouwen en wat leuk is om te doen voor jou. Je kunt er zaaien, planten, schoffelen en wieden. Je kunt er klanten helpen die komen oogsten of kruiden plukken voor in de soep.
Van de aardbeien, courgettes en pompoenen maken we jam en chutney. Van de kruiden maken we thee, azijn en zout.
In de winter kun je hout kloven uit het bos, bladharken, takken versnipperen of de paden onderhouden. Zo blijf je lekker fit en in beweging.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer >500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag
Vrijdag x x
Zaterdag
Zondag

We beginnen om 09.00 uur met een kopje koffie, thee en een praatje met elkaar. Dan gaan we naar de Tuinderij. Om 12.30 uur zorgen we voor een lunch. 's Middags werken we in de Werkplaats, tot 15.30 uur.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

Onze werkplaats is een knusse ruimte met zes fijne werkplekken.
Onze tuinderij is een heerlijke, beschutte plek.

Wat kun je er leren

Alle mogelijke tuinactiviteiten: zaaien, schoffelen, wieden, oogsten, grasmaaien, motormaaien, slootonderhoud, hout kloven, enzovoorts.
Veel creatieve activiteiten: droogvilten, nat vilten, jams maken, soep maken, insectenhotels maken, kaarten maken, kruiden drogen, kruiden verwerken in thee, azijn of zout , tekenen in hout, enzovoorts.
Verzorgen van de lunch.
Taal (schrijven en lezen), rekenen.
Sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden.

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Geen, Enige, Gemiddeld

Verpleging

Geen

Omschrijving

Op een groep van max. 6 deelnemers werkt één ervaren activiteitenbegeleider en één ervaren assistent. Op de Tuinderij komt daar nog een geschoolde zorgtuinder bij.
Het personeel heeft ervaring met autisme, Down, epilepsie, FAS en NAH.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.