Meedoen werkt!

Tuinderij De Groene Schakel

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Groen, Dieren

Algemene beschrijving

Tuinderij de Groene Schakel biedt kleinschalige dagbesteding aan in de moestuin/ kwekerij (kas).
In onze prachtige tuinderij kweken we op duurzame wijze, diverse groente en fruit voor restaurants en voor mensen uit het dorp. Duurzaam kweken vinden we erg belangrijk. Wij gebruiken nooit bestrijdingsmiddelen op onze tuinderij. Dat vinden we belangrijk. Verder hebben we kippen voor de eieren en een melkgeit met lam.
In de winkel verkopen we onze groente en eieren van onze kippen.

Op Tuinderij De Groene Schakel ben je veel buiten, maar als het winter is of erg slecht weer dan werken we in de kas of in de werkruimte. We Maken dan jam of lekkere soep voor bij de middagmaaltijd

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Nee

Beschrijving soort werk

Op de tuinderij zijn er heel veel verschillende werkzaamheden te doen. Je werkt mee in de kwekerij, moestuin en/of je verzorgd de dieren. Veel van het werk is dus lekker buiten.
In de moestuin is het werk wat meer fysiek. Je kunt schoffelen, harken, maaien, wieden, snoeien.
In de kwekerij kun je ook zittend aan tafel werken. Dat is wat meer precies werk Je werkt met kleine zaadjes of plantjes, de plantjes van de moestuin worden in de kwekerij voor gezaaid.
We hebben ook dieren waarbij naast het voeren ook het hok verschoont moet worden. Of uit de stal naar buiten gebracht worden.
Ook in het onderhoud hebben we werkzaamheden. Het gereedschap moet onderhouden worden. De gebouwen moeten onderhouden worden. We maken producten voor de winkel, bijvoorbeeld jam.
En we maken graag een soepje voor de lunch. Als je het leuk vindt kun je daarmee helpen

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Je hoeft geen tuinervaring te hebben maar we vinden het wel belangrijk dat je graag buiten bent en lekker bezig bent. Productief hoef je niet te zijn. Iedereen werkt op zijn niveau en zijn tempo. Je mag ook gewoon voor de beleving komen, maar als je je energie graag in een flinke klus wilt zetten is dat natuurlijk super tof.
Op tuinderij De Groene Schakel wordt in een kleine groep van max. 6 personen gewerkt met 1 of 2 begeleiders maar als je zelfstandig kan werken is dat natuurlijk mogelijk.
Het is belangrijk dat we je kunnen vertrouwen dat je even uit het zicht van de begeleiding kunt zijn. De tuinderij De Groene Schakel ligt aan een doorgaande weg en is open voor mensen uit het dorp die er boodschappen doen of mee komen helpen in de moestuin. In de pauzes kan het daarom aan tafel wat druk zijn, daarna is het altijd wat rustiger omdat iedereen zich verspreid over de tuin.
Op de Tuinderij De Groene Schakel vinden we het belangrijk dat het gezellig is en iedereen geaccepteerd wordt

Situering in wijk

Tuinderij De Groene Schakel ligt in Prinsenbeek vlakbij het Liesbos en het natuurgebied “de groene schakel” aan de Zanddreef (doorgaande route van Prinsenbeek naar Ette-Leur.)

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x
Zondag x

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 16.00 uur hele dagen of dagdeel van 9.00 uur t/m 12.30 uur of dagdeel 13.00 uur t/m 16.00 uur

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

Op 1 februari 2020 is onze tuinderij De Groene Schakel in Prinsenbeek van start gegaan op 1 hectare met een moestuin, een boomgaard/voedselbos in aanleg en een mooie grote kas. Er is een mooie kantine, werkruimte en er komt een winkeltje waar straks de producten van de tuinderij verkocht worden.
Overal op het terrein vind je gezellige zitplaatsjes waar je even tot rust kan komen en waar gezellig geklets wordt. Want de tuinderij heeft ook bezoekers van mensen uit het dorp die er hun eigen groente komen kopen of oogsten..
Er is een kippenhok op wielen waardoor de kippen wekelijks op een andere plek staan. De melkgeit staat op stal maar wordt elke dag naar de boomgaard gebracht om te grazen

Wat kun je er leren

Tuinmedewerker worden
Het zaaien en oogsten van planten/groente
Onderhoud van het voedselbos zoals maaien en snoeien
Het verzorgen van dieren
Samenwerken met anderen
Zelfvertrouwen en eigenwaarde ontplooien
Klanten helpen
Omgaan met geld
Verwerken van groente en fruit zoals jam maken

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Geen

Verpleging

Geen

Omschrijving

Er zijn twee begeleiders op 1 groep van ongeveer 6 mensen met een zorgvraag.
Daarnaast werken vrijwilligers die je ook kunnen helpen en die eventueel begeleiding kunnen geven.
Je werkt in een kleine groep met een begeleider erbij of je werkt zelfstandig in de moestuin of kantine/winkel.
De begeleiders helpen je met je gereedschap, leggen het werk zo goed mogelijk uit, werken indien mogelijk mee of lopen weg om een ander te helpen als je zelfstandig werkt. Begeleiders zijn altijd in de buurt en verdelen zich over de tuin dus als je vragen hebt kun je altijd naar ze toe gaan.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.