Meedoen werkt!

StichtingTheaterwerkplaats Novalis

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Creatief

Algemene beschrijving

Theaterwerkplaats Novalis is meer dan theater alleen. Specifieke kwaliteiten en talenten komen op een natuurlijke wijze bovendrijven, waardoor er sprake is talentontwikkeling. Iedere persoon is uniek en om de unieke mogelijkheden te kunnen versterken c.q. ontwikkelen is persoonlijke aandacht de basis van deze vernieuwende kijk op dagbesteding.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Theater:
Elementair theater en toneel beleving
Individuele stembeheersing in de vorm van klank en zang
Dans en beweging
Kap en grime
Decorbouw en kunstbeleving
Ontwerp- en vervaardigde theaterkleding
Theaterkleding verhuur
Taal- en tekstebeleving
Camera-acteren

Horeca:
Verzorgen van lunches
Facilitaire dienstverlening, inrichten van vergader- en trainingsruimtes. Maar ook de schoonmaak, gastheer/gastvrouw functie tijdens evenementen, conciërge werkzaamheden, onderhoud terrein en nog veel meer.

Situering in wijk

Ons pand ligt aan de rand van een industriegebied. Met uitzicht op een woonwijk en diverse winkels op loopafstanden.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x
Zondag x

De deelnemers werken van 8:30 tot 15:30

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

Zodra u binnenkomt in ons pand wordt u door onze receptioniste ontvangen. U bevind aan de voorzijde direct bij ons flexwerkplekken die wij tevens aanbieden. Ook beschikken wij over een aantal grote vergaderzalen waar tot wel 24 man kan vergaderen compleet met whiteboard en beamer. Loopt u langs de receptie dan komt u terecht in de lunchroom. In deze lunchroom ontvangen wij niet alleen onze klanten maar ook gasten van buitenaf. Deze kunnen tussen 12:00 en 14:00 binnen komen lopen om een lekker broodje en een goede kop koffie te komen drinken. In deze lunchroom kunnen deelnemers ook aan de slag om samen met onze mensen lunches te bereiden, zorgen voor de juiste hygiëne en tijdens evenementen drankjes te kunnen verzorgen. Via de lunchroom kunt u door de grote rode gordijnen lopen om bij de dagbesteding terecht te komen. Hier vind u diverse lokalen waar onze vakspecialisten hun lessen verzorgen. In het midden van deze lokalen bevind zich een theater inclusief podium, licht en geluid.

Wat kun je er leren

Theater:
- Stembeheersing en ademhaling in de vorm van zang en muziek, zowel individueel als in groepsverband.
- Spel, dans en beweging waarbij speltechnische en fysieke ontwikkeling van een speler centraal staat.
- Decorbouw en kunstbeleving waarbij ontwikkeling van inzicht in vormgeving centraal staat.
- Kleding/kostuum ontwerp waarbij inzicht wordt verworven van kleding afgestemd op de rol.
- Taal- en tekstbeleving waar met behulp van poëzie, verhalen en scripts maken en het spreken als taalvaardigheden wordt ontwikkeld.
- Muziek, licht en geluidstechniek.

Horeca:
- Verzorgen van lunches
- Facilitaire dienstverlening, inrichten van vergader- en trainingsruimtes. Maar ook de schoonmaak, gastheer/gastvrouw functie tijdens evenementen, conciërge werkzaamheden, onderhoud terrein en nog veel meer.

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Enige

Verzorging

Enige

Verpleging

Geen

Omschrijving

Onze deelnemers zullen aan de hand van een Talenten Ontwikkelingsplan (TOP) een op maat gemaakte stappenplan in elkaar zetten om zo de ontwikkeling van onze deelnemers te optimaliseren.
Tijdens de lessen zullen onze deelnemers in groepen van 7 á 8 personen onder begeleiding van een ervaren docent les krijgen in een van onze lokalen. Ook hebben wij geregeld enthousiaste stagiaires die ons tijdens de lessen en daarbuiten assisteren.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.