Meedoen werkt!

Technische dagbesteding Motor-Z

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Productie, Montage, Grafisch, ICT, Techniek

Algemene beschrijving

Motor-Z is een dagbestedingsproject op technisch gebied, met name gericht op motoren. Dit project is uniek in zijn soort vanwege de lage drempel voor mensen met een beperking, die affiniteit hebben met motoren. De combinatie techniek en zorg geeft dat er een kans ontstaat om zich vanuit hun interesse verder te ontwikkelen op de participatieladder. Wij bieden zorg op maat, er zijn veel mogelijkheden om dit samen met de cliënt passend te maken. Ervaring in techniek is geen vereiste om binnen Motor- Z te gaan werken, motivatie en interesse zijn meer van belang.

Toeleiding naar betaald werk

Ja

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Diverse laagdrempelige technische activiteiten aan motoren, fietsen, brommers, electrische apparatuur etc.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Er zijn geen basis technische vaardigheden vereist om deel te nemen, affiniteit met techniek hebben is wel belangrijk.

Situering in wijk

Motor-Z is gelegen in de wijk Woensel in Eindhoven en is goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer aangezien station Beukelaan op loop afstand ligt.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer >500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x x
Dinsdag x x x
Woensdag x
Donderdag x x x
Vrijdag x x x
Zaterdag x
Zondag x

In overleg kan gekeken worden naar de mogelijkheden. Wij gaan voor dagbesteding op maat. Motor-Z biedt twee trajecten, dit kan begeleiding in een groep zijn of individuele begeleiding. De individuele begeleidings trajecten zijn verspreid over de week en in overleg kunnen de mogelijkheden verkend worden. Als u meer informatie wilt, neemt u dan contact met ons op zodat we in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden kunnen bespreken.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving werkomgeving

De werkplaats is een ruimte waar cliënten die van techniek houden zich goed voelen en hun interesse kunnen uitbouwen en benutten.

Wij bieden een sfeervolle en inspirerende werkplek.

Het is niet de bedoeling dat het een gestroomlijnde professionele werkplaats is, maar het is een plek waar wel professioneel gesleuteld kan worden. Er is ruimte voor het ontwerpen van “out of the box” ideeën.

Naast het sleutelen aan motoren is er ruimte voor meer activiteiten die met techniek en motoren te maken hebben. Zoals: game avonden, Motor-Z motor film avonden, uitstapjes naar motor evenementen, zoals dit jaar naar de Grand Prix. Visvangen en visroken in de achtertuin. Bezoeken van motormusea enz.

Ook worden er trainingen gegeven die voor bepaalde cliënten nodig zijn, zoals het geven van schakel les. Trainen van de motoriek, maar ook het trainen van sociale vaardigheden.

Wat kun je er leren

Bij Motor-Z werken wij vraag gericht, de cliënt geeft aan wat hij wil leren en samen bedenken wij hoe zijn traject eruit ziet.

Groepsgrootte

Niet van toepassing

Begeleiding

Enige

Verzorging

Geen

Verpleging

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.