Meedoen werkt!

Serviceteam Spoorzone

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Dienstverlening, Zorg, Huishoudelijk

Algemene beschrijving

Het traject is bedoeld voor jongeren en volwassenen zonder afgeronde beroepsopleiding/ startkwalificatie, of met een leer of ontwikkelingsachterstand die graag willen leren werken, maar waarvoor een betaalde baan nog een stap te ver is. Voor iedereen zoeken we naar perspectief om zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de maatschappij.

Toeleiding naar betaald werk

Ja

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Bij de Spoorzone volg je een leer/werk traject. Je werkt hier in een groepje onder begeleiding. Je komt hier werken omdat je arbeidsvaardigheden wilt leren of om je te oriënteren op verschillende werkgebieden. De vorderingen van je leerproces worden in kaart gebracht door het maken van een portfolio. Als je voldoende arbeidsvaardigheden hebt ontwikkeld en weet waar je interesses liggen, kun je zelfstandig werkervaring opdoen bij een bedrijf in de omgeving van de Spoorzone Tilburg. Er is altijd een begeleider in de buurt waar je op terug kunt vallen.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Wanneer je op de Spoorzone komt te werken, moet je wel tegen veel indrukken kunnen. Het is een open setting waar mensen in en uit lopen.
We werken hier met dagprogramma’s, maar deze kunnen ook veranderen per dag, je doet hier geen standaard dagbestedingswerk. Ook hier moet je wel mee om kunnen gaan.
Voor de rest gaan wij met jou aan de slag om je talenten te ontdekken en je vaardigheden uit te breiden.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x
Zondag x

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Groepsgrootte

Niet van toepassing

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Geen

Verpleging

Geen

Omschrijving

In de periode dat je hier werkt, ga je samen met de je begeleiding, je ouders en je netwerk kijken naar:
1. Je sterke kanten maar ook naar de punten waarop je ondersteuning nodig hebt. Hierover maken we duidelijke afspraken en leggen die vast in jouw persoonlijk plan
2. Het werk dat jouw interesse heeft. Samen kijken we naar de verschillende mogelijkheden en helpen we jou met de juiste keuze te maken die past bij je interesses en capaciteiten
3. Het ontwikkelen van je arbeidsvaardigheden om mee te kunnen doen in de samenleving en je zelfstandigheid te vergroten
Na een periode van ongeveer 6 maanden kijk je samen met de begeleiding naar je vorderingen en wat de vervolgmogelijkheden kunnen zijn voor jou, zowel binnen als buiten Amarant. Binnen het traject draait het niet alleen om werk maar ook naar een goede balans tussen wonen werken en vrije tijd. Samen met je woonbegeleider en je netwerk kijk je ook hoe je zo zelfstandig deel kunt nemen aan de maatschappij.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.