Meedoen werkt!

Senioren dagbesteding

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Creatief

Algemene beschrijving

Bij de seniorenopvang vinden wij het belangrijk dat mensen zich thuis voelen bij ons, dat ze het fijn vinden op Het Leefhuis en dat ze met een lach op hun gezicht weer thuiskomen. Het Leefhuis biedt zorg met haar hart en dit betekent dat wij breed inzetten op vertrouwen en veiligheid. Mensen kunnen bij ons terecht met hun hulpvraag en voor een zinvolle daginvulling of gewoon simpelweg het genieten van hun oude dag! Binnen de seniorenopvang is er veel ruimte voor eigen invulling, heeft u een bijvoorbeeld postzegelverzameling en wilt u daaraan werken? neem het gezellig mee!

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Nee

Beschrijving soort werk

Bij de senioren dagbesteding wordt er gewerkt aan het behouden van de aanwezig kennis (middels afasie oefeningen, memorie, terug naar vroeger enzovoorts), het leggen van contacten, motorische vaardigheden, lichamelijke fitheid en actualiteit (krant voorlezen). Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals muziek luisteren, zingen, spelletjes spelen, werken in de moestuin, verzorgen van dieren, helpen bij huishoudelijke taken en creatief bezig zijn.

Situering in wijk

Het Leefhuis ligt midden in een woonwijk met genoeg parkeermogelijkheden. Daarnaast is er tegenover Het Leefhuis een speeltuin.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x x
Zondag x x

De deelnemers zijn aanwezig van 10:00 tot 16:00.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving werkomgeving

Het Leefhuis heeft een huiselijke sfeer, overal zijn er hoekjes en zitmogelijkheden die uitnodigen tot gesprekken. Het Leefhuis heeft een huis hond en twee konijnen en vogels. Binnen Het Leefhuis zijn er verschillende ruimtes waar deelnemers lekker kunnen gaan zitten en aan hun activiteiten kunnen werken. Binnen Het Leefhuis lopen jong en oud door elkaar heen en kunnen zij van en met elkaar leren! Het Leefhuis beschikt over een grote buitenplaats, waar genoeg zitruimte is gecreëerd. Daarnaast beschikt Het Leefhuis aan de voorkant over een eigen veldje met schommel en bankjes. Binnen Het Leefhuis zul je verschillende spreuken tegenkomen, deze spreuken zijn van toepassing op de zorg van Het Leefhuis.

Het Leefhuis beschikt over een grote huiskamer, 2 keukengedeeltes, 1 ruimte voor de junioren dagbesteding, 1 ruimte voor de senioren dagbesteding, een ruimte voor scholing en 4 slaapkamer waar woonopvang wordt gegeven.

Wat kun je er leren

- Behouden van aanwezige kennis
- Actulaiteit bijhouden
- Bevorderen van lichamelijke fitheid
- Bevorderen van motorische vaardigheden
- Helpen bij het zorgdragen voor dieren
- Helpen bij het zorgdragen voor planten
- Het leggen van sociale contacten
- Het onderhouden van sociale contacten
- Het invullen van de dag
- Algemene kennis zoals benoemen van dagen, maanden en tijden
- Omgaan met dementie of vergeetachtigheid
- Plezier maken en ervaren
- Weer lekker in je vel zitten

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Verpleging

Geen

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.