Meedoen werkt!

SDW dagcentrum De Plataan

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Belevingsgerichte dagactiviteit

Algemene beschrijving

Dagcentrum De Plataan biedt zinvolle dagbesteding aan ongeveer 60 kinderen, jongeren en volwassenen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Wij bieden cliënten de ruimte om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun welzijn en functioneren te verbeteren. Daarnaast ondersteunen wij de cliënt bij het behouden van de zelfstandigheid en het krijgen van respect voor eigen gemaakte keuzes. De leeftijd van de cliënten varieert tussen de tien en 55 jaar. Bij De Plataan werken deskundige medewerkers die zich continu ontwikkelen door het volgen van diverse cursussen.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Het activiteitenaanbod van De Plataan is uiteenlopend. Wij organiseren sensorische- (gericht op ontwikkeling van de zintuigen), educatieve- (gericht op uitbreiden schoolvaardigheden), vormende- (gericht op persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden) en bewegingsactiviteiten. Daarnaast hebben wij activiteiten die gericht zijn op de arbeidsbeleving. Binnen al deze activiteiten is er extra aandacht voor sfeer, geborgenheid, veiligheid, ritme en regelmaat.

Iedere cliënt volgt binnen het activiteitenprogramma zijn of haar traject. Onze activiteiten passen wij aan op de individuele beleving van de cliënt.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

De Plataan is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen van 10 tot 55 jaar met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking en/of lichamelijke en/of zintuigelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel.

Situering in wijk

Dagcentrum De Plataan is gelegen aan de Gerard ter Borchstraat te Roosendaal op loopafstand van een park en het winkelcentrum.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x
Zondag x

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Overig, Verstandelijke beperking

Groepsgrootte

Niet van toepassing

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Verpleging

Op afroep

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.