Meedoen werkt!

Werkaanbod

Soort werk

Overige

Algemene beschrijving

Overkempe is een unieke woon,- en werk gemeenschap gelegen in het dorp Olst aan de IJssel, omringt door bossen en uitgestrekte uiterwaarden. Mensen met beperkingen én talenten met een geïndiceerde zorg- of hulpvraag, kunnen hier het dagelijks leven delen. Op Overkempe wordt vanuit de antroposofische inspiratie gewerkt.

Werk is een wezenlijk onderdeel in ons zorgaanbod. Op alle werkplaatsen en werkgebieden wordt er gezocht naar individueel passend werk, zodat iedereen die op Overkempe woont in de gelegenheid wordt gesteld aan het werk te gaan. Ditzelfde geldt ook voor externe cliënten, die hier niet wonen maar alleen komen werken.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Werken en dagbesteding
Zinvol werken, dat werkt!

De werkplaatsen van Overkempe bevinden zich op drie locaties: op het terrein van Overkempe, in het dorp Boskamp en in het dorp Olst.
Werk aangeboden in de lijn van de trajectbegeleider kan ook buiten het dorp zijn.
Naast het werken op een werkplaats, biedt Overkempe ook leerwertrajecten aan. De volgende leer-werktrajecten zijn ontwikkeld ter verdieping van een bepaald vakgebied:
- medewerker winkel
- medewerker groen

De werkplaatsen van Overkempe kun je ruwweg verdelen in:

– werkplaatsen waar je een ambacht kunt leren
– werkplaatsen waar je dienstverlenend werk doet
– op beleving gerichte werkplaatsen.

Onze werkplaatsen:
- atelier
- weverij
- 4seizoenen
- dienstverlening
- tussenruimte
- houtwerkplaats
- hoveniers
- wasserij
- metaalwerkplaats
- boerderij
- bakkerij
- kopieer en kadowinkel

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x
Zondag x

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving werkomgeving

Afhankelijk van interesse en beschikbaarheid kun je terecht op een van de werkplaatsen op het terrain of in het dorp Olst/Boskamp. Dit kan binnen zijn, of buiten. Je kunt een vak leren, maar ook meebeleven en daarin jouw unieke bijdrage leveren. Je werkt in een groep, maar individuele opdrachten kunnen hier een onderdeel van zijn. Er wordt altijd gekeken naar hetgeen jij kunt ontwikkelen. Je leert de werkzaamheden van een werkleider, die zelf ook vakinhoudelijk geschoold is. Stap voor stap binnen jou Eigen mogelijkheden. Er zijn leerwerktrajecten om jezelf nog meer te scholen als je dat wenst.

Wat kun je er leren

Bij ons kun je werken op 14 verschillende werkplaatsen. je kunt de keuze maken om op één van de werkplekken te werken, maar ook kun je kiezen voor afwisseling tussen twee werkplaatsen.
Ben je een buitenmens en houdt je van dieren, of van planten? Of wil je graag leren om klanten te bedienen, of te werken in een winkel? Van het bakken van koekjes en taarten, tot het vervaardigen van hoogwaardige producten van metaal of hout. Overal kun je instappen en aan de slag.

Groepsgrootte

Niet van toepassing

Begeleiding

Geen

Verzorging

Geen

Verpleging

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.