Meedoen werkt!

Werkaanbod

Soort werk

Belevingsgerichte dagactiviteit, Creatief, Horeca, Huishoudelijk, Winkel, Productie

Algemene beschrijving

Wij kijken naar de talenten van elk individu, de pluspunten, om van daar uit te kunnen groeien. Wij dringen niets op, hebben geen stramien waar iemand in moet passen.

Doordat onze mensen zich waardevol voelen, gezien en gehoord, zal hun welzijn verbeteren. Dit leidt tot een volwaardig en gelukkig leven. En dat stralen zij uit naar anderen.

Dit alles gaat gepaard met kleinschalige horeca. Zo maken we een plaats waar het fijn verblijven is en waar je jezelf mag zijn. Ieder mens is uniek en heeft wat te bieden. OPJEPLAETS wil iedereen bij elkaar brengen.

OPJEPLAETS is er voor verschillende generaties. Toegankelijk voor iedereen, om kennis en ervaring te delen met jongeren, senioren en mensen met een verstandelijke beperking.

Samen leven, samen leren, samen groeien.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

In de dagbesteding leren wij onze medewerkers de voorbereidingen treffen voor het draaien van het sociale café. Zoals boodschappen doen, schoonmaken, afwassen, tafels dekken, onze eigen placemats maken, groente snijden voor de soep van de dag en het brandevoorter hartekoekje bereiden en bakken.

Voorbereidingen treffen voor de workshops. Het leren serveren. Bestellingen bezorgen en inpakwerkzaamheden.

Ook zullen we uitstapjes maken binnen de wijk, denk aan een bezoek aan de slager, slagerij Chris Vogels: hoe maakt hij filet américain? De bakker, bakkerij ’t Bakkertje, hoe bakt hij zijn brood?

We gaan ook bloemen en kruiden plukken in de prachtige Brandevoorter buurttuin en in Mierlo gaan we kijken bij de kersenboerderij, daar waar de Mierlose Zwarte vandaan komt.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Wij kijken naar ieders talent. Je pluspunten. Wat vind je leuk om te doen? Wat leer je nog graag? Bij ons is plaats voor iedereen.

Situering in wijk

Midden in het winkelcentrum Brandevoort te Helmond.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag
Zondag

Dinsdag t/m Vrijdag van 10:00u tot 17:00u

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

Dagbestedingsplek voor verstandelijk beperkte mensen met kleinschalige horeca. Wij brengen verschillende generaties bij elkaar, om te leren van elkaar.

Wat kun je er leren

Gastheer/Gastvrouw Inpakwerkzaamheden Bereiding eten en drinken Schoonmaakwerkzaamheden en afwassen Creatief bezig zijn met verschillende materialen

Groepsgrootte

Tot 5 medewerkers

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Verpleging

Geen

Omschrijving

Gemiddelde ondersteuning bij de dagelijkse activiteiten.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.