Meedoen werkt!

Locatie Eindhoven

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Groen

Algemene beschrijving

Mensen met een ondersteuningsvraag kunnen bij ons in een harmonieuze, groene omgeving zin-betekenisvol samenwerken. Gezamenlijk werken wij vanuit onze betrokkenheid met de leefomgeving om ons heen. Op het landgoed is veel werkgelegenheid, in het bijzonder voor mensen met een ondersteuningsvraag. Zo is er een biologische dynamische boerderij de Genneper Hoeve, waar melken, voeren en het schoonhouden van de dierenverblijven voorop staat. In onze grote biologische tuin wordt gewied, gezaaid en heerlijke groente geoogst. Het omliggende landgoed wordt door de Beekdalgroep mede onderhouden. Maaien, snoeien, zagen, sjouwen en opruimen is voor deze groep dagelijkse kost. Het doel van het werk op locatie Eindhoven is voor iedereen gelijk: zinvol werk naar eigen vermogen en zorgdragen voor elkaar en onze directe leefomgeving. Daarmee verdwijnt de eigen zorgvraag steeds verder naar de achtergrond, en maakt plaats voor respect, eigenwaarden en zelfvertrouwen.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Nee

Beschrijving soort werk

De Tuinderij
De Tuinderij is een onderdeel van de Genneper Hoeve en produceert met vele handen groenten en fruit voor de boerderijwinkel. De tuin en de seizoenen leiden ons door het jaar heen om te werken met de aarde en de planten. We nodigen de mensen met een zorgvraag steeds weer uit om deel te nemen in het werkproces. Wij werken samen, ondersteunen elkaar en beleven de elementen keer op keer om zo onze potentie te leren kennen en zichtbaar te maken. Al onze inspanningen leiden tot een rijkelijke oogst van persoonlijke groei en vele kilo’s biologisch-dynamische groente en fruit.

De Beekdalgroep
De Beekdalgroep werkt het hele jaar rond in het groen. Wij planten, wieden, snoeien en harken en maken samen de verschillende boerderijtuinen steeds mooier. Hier, op deze locatie verzorgen wij de wandelpaden, paddenpoelen en de diverse bosjes. Iedereen kan zijn kwaliteiten waar mogelijk inzetten, en samen klaren we de klussen die gedaan moeten worden. De seizoenen bepalen voor een groot deel onze werkzaamheden. Tijdens ons werk kunnen we genieten van konijnen, eekhoorns en fazanten die voor onze voeten wegrennen. Bij slecht weer maken we in onze werkschuur diverse gebruiksartikelen, o.a. voor onze jaarlijkse Kerstmarkt.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag
Zondag

Er wordt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 gewerkt.
In beide werkgebieden zijn mogelijkheden voor het meewerken, zowel hele dagen als dagdelen .
Een dagje mee werken of proefdraaien is uiteraard mogelijk!

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

Afhankelijk van interesse en beschikbaarheid zoeken we samen een plek in een van de buiten werkgebieden. Er wordt altijd gekeken naar hetgeen jij kunt ontwikkelen, en wat jij leuk vindt om te doen. Je leert de werkzaamheden van een werkleider, die jou de fijne kneepjes van het vak leert. Stap voor stap. Elke werkdag wordt gezamenlijk geopend in de kantine van de boerderij en van daaruit gaat ieder naar z’n eigen werkplek.

Wat kun je er leren

Je kunt bij ons een vak leren, maar ook meebeleven en daarin jouw unieke bijdrage leveren. Je vult elkaar aan in de samenwerking om zo samen mooie producten te maken en zinvolle diensten te leveren. Wij vinden het belangrijk om je zinvol werk aan te bieden, waarbij we rekening houden met wat jij kan en wil leren. We zorgen hier voor elkaar en voor onze leefomgeving!

Groepsgrootte

Niet van toepassing

Begeleiding

Geen

Verzorging

Geen

Verpleging

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.