Meedoen werkt!

Kinso Dagbesteding Jong volwassenen met verstandelijke beperking en/of autisme

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Overige

Algemene beschrijving

De dagbesteding is bestemd voor jongeren vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking met autisme of autistische kenmerken, aangeboden volgens de TEACHH (staat voor “Treatment and Education of Autistic and related Communication handicapped Children”).

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Nee

Beschrijving soort werk

De dagbesteding is afgestemd op de individuele behoeften van een persoon. Dit houdt onder meer in dat er een flexibel dagbesteding aanbod is met verschillende activiteiten die aansluiten bij de mogelijkheden en behoeften van mensen met autisme. Gezocht wordt naar activiteiten die bijvoorbeeld iemand prikkelen, stimuleren, activeren, rust geven, uitdagen en de zelfredzaamheid bevorderen. In de begeleiding wordt rekening gehouden met de beperkingen en de behoeften, zoals extra verzorging, veiligheid en structuur.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Maatwerk vinden wij belangrijk. Tijdens een intake gesprek zullen we samen onderzoeken welke mogelijkheden en behoeftes er zijn. Daarop zullen we dan het aanbod afstemmen.
Belangrijk is dat je mobiel bent en trappen kunt lopen, aangezien wij op de eerste verdieping onze werkruimte hebben. Er is geen lift in het gebouw.

Situering in wijk

Je vindt ons in de wijk Zeswegen in Heerlen. Aan een plein, waardoor parkeren goed toegankelijk is (gratis)

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x x
Zondag x x

Tussen 9:00 en 17:00 uur

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen

Omschrijving werkomgeving

Het betreft een rustige, overzichtelijke werkomgeving, voor maximaal 10 clienten. Er wordt individueel gewerkt aan werkplekken, maar er bestaat ook de gelegenheid om aan een grote tafel groepsactiviteiten uit te voeren. Tevens hebben we de beschikking over een groot plein en een gymzaal.

Wat kun je er leren

Afhankelijk van wat jij nog wilt leren, stemmen wij het programma af. Dat kan zijn doorgroeien op het gebied van rekenen, taal of lezen, zelftstandigheid vergroten, creatieve, sportieve en muzikale vaardigheden vergroten.

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Gemiddeld

Verpleging

Geen

Omschrijving

Door de kleinschaligheid kunnen wij een intensieve begeleiding bieden. Tevens bestaat de mogelijk om 1 op 1 begeleiding aan te bieden, waardoor men ook kan werken aan het vergroten van de zelfstandigheid.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.