Meedoen werkt!

Hulpboer op zorgboerderij Van Loon's Hoekske

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Groen, Dieren

Algemene beschrijving

Heerlijk bezig met de dieren en de natuur! Op ons echte melkveebedrijf zorgen wij Samen voor de koeien, kalfjes, ezels, konijntjes, cavia's en de poesen en gaan we naar de kalveren in het bos. Voel je een met de natuur, de rust en de dieren om je heen.
Hier kun je ontspannen, leren en zorgen voor het dier naar je keuze...

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Nee

Beschrijving soort werk

Er zijn verschillende activiteiten denkbaar op de boerderij; de dieren verzorgen (koeien, kalfjes, konijnen, cavia's en ezels), tuinieren, (functioneel) schilderen, onderhoud van het bos, de stallen en de landerijen.
Op Van Loon's Hoekske is ook een minicamping aanwezig. Hier is het leuk om samen met de kinderen van de camping de ezeltjes verzorgen, of gasten uitleg te geven wanneer er een kalfje geboren wordt!
Onze dieren zijn tam; hierdoor zijn ze gewend met mensen om te gaan en vinden ze het fijn om geaaid te worden. Zo gaan Jeanneke en Scott (de ezels) en Sien (het kalfje) dagelijks mee naar buiten om te wandelen op de camping.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om met dieren bezig te zijn en dat je het leuk vind om in de natuur te zijn.

Situering in wijk

Zorgboerderij Van Loon's Hoekske grenst aan de Loonse- en Drunense Duinen.
De bus halte is op 1,5 km
De boerderij ligt aan een fietspad, fietsknooppunt 22
Er is de mogelijkheid opgehaald te worden binnen de dorpskernen Waalwijk, Drunen en Kaatsheuvel indien een vervoersindicatie afgegeven is

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer >500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x x
Zondag x x

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking

Omschrijving werkomgeving

De activiteiten vinden plaats op de boerderij, in de stallen en de omgeving eromheen. De locatie is ruim opgezet, zodat je ook jezelf kunt terugtrekken wanneer dat even nodig is. (er is o.a. een rustruimte aanwezig)
Op de boerderij kun je activiteiten individueel uitvoeren, in duo's of kleine groepjes. Je bent met maximaal 6 collega's per dag op de boerderij.

Wat kun je er leren

Wij kunnen je helpen je kwaliteiten te ontplooien, leren ervaren wat je allemaal kunt en waar je dus goed in bent!
Maar soms heb je ook even rust nodig, een fijne plek waar je je zelf kunt zijn, je gewaardeerd voelt en een fijne dag hebt.
Of je hebt een beschutte plek nodig, even meer tijd om vaardigheden door te trainen en van hieruit te groeien naar een werkplek.

Groepsgrootte

Niet van toepassing

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Geen

Verpleging

Geen

Omschrijving

- eigenaresse en zorgcoördinator Jolene (HBO-V) zorgt voor de directe begeleiding, samen met een stagiaire van Avans Hogeschool
- Boer Dorus verzorgt de boerderij en helpt mee in de begeleiding

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.