Meedoen werkt!

De Zwarte Hoeve

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Dieren, Groen, Huishoudelijk

Algemene beschrijving

De Zwarte Hoeve is een paardenhouderij/paardenfokkerij in de opstartende fase. Op de paardenhouderij/paardenfokkerij zijn een binnenrijbak, paardenstallen en weides aanwezig. Op dit moment zijn er 6 paarden/pony's aanwezig, hetgeen zal worden uitgebreid. Ook is er op het terrein nog een braakliggend stuk grond wat nog verder ontwikkeld dient te worden. De paardenhouderij is gelegen in een zeer rustige omgeving, waarin eenieder vooral zichzelf kan zijn en zijn eigen ding kan doen. We zijn dan ook op zoek naar personen die het fijn vinden om in alle rust, zonder enige tijdsdruk, lekker buiten aan de slag te gaan.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Nee

Beschrijving soort werk

Het werk zal zich richten op het onderhouden van de paardenhouderij. Je zult voornamelijk bezig zijn met de verzorging van paarden (voeren, poetsen, stallen schoonhouden, water geven), maar ook met de honden en katten. Verder is er altijd wel iets te onderhouden op het terrein zelf. Hierbij kan gedacht worden aan grasmaaien, het onderhouden van het hekwerk, het aanzetten en verplaatsen van sproeiers (vooral in de zomermaanden) en andere groenwerkzaamheden zoals snoeien, hout verplaatsen en onkruid verwijderen.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Een gemotiveerde houding en liefde voor dieren. Verder moet het mogelijk zijn om na een instructie zelf verder te gaan met een taak.

Situering in wijk

Gelegen in het buitengebied.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer >500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x
Dinsdag x
Woensdag x
Donderdag x
Vrijdag x
Zaterdag
Zondag

De werktijden zijn in overleg vast te stellen, maar in principe geven wij de voorkeur aan enkele ochtenden per week.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en normale begaafdheid, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving werkomgeving

De werkomgeving betreft een paardenhouderij in de opstartende fase. De paardenhouderij bestaat uit stallen, weides en een binnenbak. Op dit moment zijn er 6 paarden aanwezig, op termijn zal dit worden uitgebreid. De werkomgeving is groen en vooral buiten. Ook is er op het terrein nog een stuk wat nog niet gereed is en waar dus nog veel werk te doen is. Het is een zeer rustige omgeving waarin ieder vooral zijn eigen ding doet.

Wat kun je er leren

+ De omgang en verzoring van paarden, honden en katten
+ Grasmaaien en terreinverzorging
+ Hekwerk maken
+ Onkruid herkennen en verwijderen
+ Sproeiers aansluiten en aanzetten (in de zomermaanden)

Groepsgrootte

Tot 5 medewerkers

Begeleiding

Geen, Enige, Gemiddeld

Verzorging

Geen, Enige

Verpleging

Geen

Omschrijving

De ondersteuning zit hem in de aanwezigheid van een begeleider op het terrein. Deze zal in het beginstadium alles samen oppakken en uitleggen. In een later stadium zal deze beschikbaar zijn om waar nodig bij te springen en hulp te bieden.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.