Meedoen werkt!

Dagbesteding Ons Plekske in Vinkel

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Creatief, Dieren, Groen, Horeca, Huishoudelijk, Techniek

Algemene beschrijving

Ons Plekske is een uitdagende en uitgebreide dagbesteding voor jongeren tussen de 8 en 30 jaar, met een lichte beperking en/of autisme. Hierbij wordt gekeken naar de vraag achter de vraag, zodat de jongeren een bijdrage leveren aan het werkproces en deel uit maken van de maatschappij. Ons Plekske biedt dagbesteding op maat op het gebied van horeca, tuinieren, sport, muziek en diverse creatieve activiteiten zoals koken, bakken, fietsen maken, toneel, houtbewerking en techniek. Tevens beschikt Ons Plekske over een eigen paardenweide waarbij er door gediplomeerde coaches paarden coaching wordt gegeven op therapeutisch wijze. Met onze eigen Land Rover ondernemen wij diverse sportieve activiteiten zoals kanoën, vlotten bouwen, survivallen et cetera.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Onze jongeren werken zowel op externe locaties als op onze eigen locaties. Wij bieden onze jongeren de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen bij externe bedrijven, zoals horeca, bakkerij, supermarkt, varkensboerderij, autogarage en diverse kleine lokale bedrijven. Op onze eigen locaties, waaronder onze boerderij en paardenweide, ondernemen wij diverse activiteiten zoals het verzorgen van dieren, onderhoud, techniek, sport en spel, muziek, tuinieren, koken, bakken, houtbewerking.

Bereikbaarheid

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x x
Zondag

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

De kracht van Ons Plekske zit in de permanente aanwezigheid van professionele begeleiding. Het is een kleine organisatie waar de jongeren op heel persoonlijke wijze worden begeleid, ofwel begeleiding 1 op 1, dan wel in groepen van maximaal 5 personen.

Wat kun je er leren

Wij dagen onze jongeren uit en stimuleren hen om hun talenten verder te ontwikkelen en nieuwe te ontdekken om zo het uiterste uit zichzelf te halen. Wij zorgen voor een goede verdere ontwikkeling van onze jongeren, waarbij we werken met het stellen van persoonlijke doelen. Wij ondernemen diverse activiteiten met onze jongeren die zij in hun normale leven niet doen. Denk aan outdoor activiteiten, verzorgen van dieren, op deze manier krijgen zij verantwoordelijkheden en leren hierdoor om te gaan met zelfstandigheid. Wij streven ernaar om het zelfbeeld van onze jongeren te vergroten, waarbij zij het gevoel krijgen een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan het werk.

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige

Verpleging

Geen, Aanwezig

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.