Meedoen werkt!

Dagbesteding On Tour!

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Groen, Dieren

Algemene beschrijving

Wij bieden zorg met ons Hart! Wij begrijpen hoe moeilijk het is om uw kind, moeder, vader of geliefde elders onder te moeten brengen of aan iemand anders toe te vertrouwen. Het Leefhuis zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt en gezien wordt. Het Leefhuis zet in op het geven van een veilig en vertrouwd gevoel, waar iedereen zich op zijn of haar eigen tempo kan en mag ontwikkelen. Het Leefhuis staat voor persoonlijke groei en merkt zelfs de kleinste stapjes op! Wij hebben vertrouwen in onze deelnemers en spreken dat vertrouwen ook uit. Voor Het Leefhuis is het belangrijk dat iedereen zich thuis en welkom voelt en dat we elkaar allemaal accepteren.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Nee

Beschrijving soort werk

Met de Dagbesteding On Tour voeren onze deelnemers op verschillende plekken werkzaamheden uit. Deze werkzaamheden kunnen op Het Leefhuis zelf plaatsvinden of binnen aangesloten bedrijven. Momenteel zijn er drie activiteiten die binnen Dagbesteding On Tour op andere plekken worden uitgevoerd. Dat is het verzorgen van dieren op de Manege Heijligers in Asten, het verzorgen van katten en honden bij het Dierenhotel in Deurne en sportactiviteiten bij The Gym in Asten. Daarnaast vinden er verschillende activiteiten plaats op de locatie van Het Leefhuis in Gemert. Hierbij kunt u denken aan activiteiten zoals het creatief bezig zijn, het verzorgen van de dieren op Het Leefhuis (konijnen, vogels en hond), het bijhouden van de moestuin, het spelen van spelletjes, het koken van gerechten, verschillende bakactiviteiten, huishoudelijke taken, het leggen van sociale contacten en werken aan productie. Daarnaast geeft Het Leefhuis ruimte aan persoonlijke doelen en het functioneren in groepsverband.

Situering in wijk

Het Leefhuis ligt midden in een woonwijk met genoeg parkeermogelijkheden. Daarnaast is er tegenover Het Leefhuis een speeltuin.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x x
Zondag x x

Elke dag zijn de deelnemers aanwezig van 9:00 - 16:00. Daarnaast is er vervoer mogelijk.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving werkomgeving

Het Leefhuis heeft een huiselijke sfeer, overal zijn er hoekjes en zitmogelijkheden die uitnodigen tot gesprekken. Het Leefhuis heeft een huis hond en twee konijnen en vogels. Binnen Het Leefhuis zijn er verschillende ruimtes waar deelnemers lekker kunnen gaan zitten en aan hun activiteiten kunnen werken. Binnen Het Leefhuis lopen jong en oud door elkaar heen en kunnen zij van en met elkaar leren! Het Leefhuis beschikt over een grote buitenplaats, waar genoeg zitruimte is gecreëerd. Daarnaast beschikt Het Leefhuis aan de voorkant over een eigen veldje met schommel en bankjes. Binnen Het Leefhuis zul je verschillende spreuken tegenkomen, deze spreuken zijn van toepassing op de zorg van Het Leefhuis.

Het Leefhuis beschikt over een grote huiskamer, 2 keukengedeeltes, 1 ruimte voor de junioren dagbesteding, 1 ruimte voor de senioren dagbesteding, een ruimte voor scholing en 4 slaapkamer waar woonopvang wordt gegeven.

Wat kun je er leren

- Persoonlijke leerdoelen
- Aanpassen van gedrag
- Motorische vaardigheden
- Huishoudelijke vaardigheden
- Zelfstandigheid en zelfredzaamheid
- Het opdoen van sociale contacten
- Het accepteren van de beperking
- Sociale contacten leggen en onderhouden
- Het houden aan gedragsregels
- In een groep functioneren
- Rekening houden met anderen
- Normen en waarden
- Terugblikken op het leerproces
- Zelfreflectie
-

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Verpleging

Geen

Omschrijving

Binnen Het Leefhuis wordt er intensief gewerkt aan persoonlijke doelen. Iedere deelnemer krijgt een begeleidingsplan waarin persoonlijke doelen zijn opgenomen en waarin de wensen van de deelnemer worden beschreven. Wanneer er doelen worden opgesteld die binnen het bereik van de deelnemers ligt, maakt het Leefhuis zich hier hard voor en zorgt zij middels intensieve begeleiding dat deze doelen worden behaald.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.