Meedoen werkt!

Dagbesteding bij Stichting Voorschot

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Overige

Algemene beschrijving

Stichting Voorschot organiseert activiteiten die bij een gewoon leven horen, zoals meerijden in het Voorschotbusje en boodschappen doen, en tevens activiteiten die gericht zijn op rust en beleving, waaronder muziekbeleving en beleven in de kas.
Dagactiviteiten zijn het meest succesvol als de deelnemers zelf betrokken zijn bij de totstandkoming daarvan.
Dagactiviteiten worden niet voor deelnemers bepaald, maar door de deelnemers zelf. De ruimtes voor dagactiviteiten zijn multifunctioneel van opzet, zodat zij aangepast kunnen worden aan eventueel veranderende vraag naar activiteiten.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Stichting Voorschot biedt dagbesteding aan mensen die bijzonder bgeleiding nodig hebben, zoals mensen met een verstandelijke beperking, autisme of psychische handicap.
De groepen zijn klein en hebben een beperkt aanbod aan activiteiten.
Mogelijkheden zijn buitenwerk (tuin en onderhoud sportvelden) en creatieve activiteiten. Ook worden sportieve activiteiten aangeboden, zoals wandelen, fietsen en zwemmen.
Aanbod
• Keuken, winkeltje, tuin, theeschenkerij met ontmoetingspunt voor buurtbewoners
• Servicepunt voor omwonenden
• Groen- en tuinonderhoudactiviteiten
• Kleine technische onderhoudsactiviteiten en houtbewerking
• Computer- en creatieve activiteiten

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Van de deelnemer wordt verwacht dat hij/zij in een groepje kan werken. De groepen zullen niet groot zijn, rond de 6 a 7 mensen. Daarnaast is het belangrijkste dat de deelnemer plezier beleeft aan de actviteit.

Situering in wijk

Villa Voorschot ligt in de wijk Adegeest in Voorschoten, naast sportvelden en tegenover service flats. Zwembad Het Wedde ligt er schuin tegenover. Ook fiets en wandelpaden zijn vlakbij.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x x
Zondag x x

Werktijden zijn van 9 tot 16 uur.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

In het pand kunnen 16 jongeren met autisme en een verstandelijke beperking wonen en is er ruimte voor dagbesteding voor 24 deelnemers.

Wat kun je er leren

De dagactiviteiten die aangeboden worden, zijn bedoeld om de bewoner te stimuleren om een zo’n gewoon mogelijk leven te leiden. Daarnaast is het de bedoeling dat zij ook daadwerkelijk zullen bijdragen aan de gemeenschap. Zorgverlener ASVZ heeft een methodiek ontwikkeld: Triple C (Client, Coach en Competentie), waarbij het uitganspunt is dat het gedrag van mensen samenhangt met de omstandigheden waarin zij leven. De begeleiding richt zich op het herstel van het gewone leven: wonen,werken en vrije tijd.
De dagbesteder heeft houvast aan de coach (begeleider) in combinatie met zinvolle activiteiten. De relatie staat centraal. Alles gebeurt samen, de cliënt doet misschien 10% en de begeleider de overige 90% maar samen behalen zij het doel: een succesvolle ervaring voor de dagbesteder.

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Verpleging

Op afroep

Omschrijving

ASVZ verzorgt zowel bij het wonen als de dagactiviteiten voor de zorg en de begeleiding. Stichting Voorschot heeft voor zorgaanbieder ASVZ gekozen vanwege hun expertise met autisme en omdat zij actief zoeken naar mogelijkheden voor hun cliënten om een gewoon leven te leiden.
ASVZ heeft veel ervaring bij het omgaan met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag.Bij Triple C wordt een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aangegaan met mensen die zorg nodig hebben. Op basis van die relatie nemen zij met hun begeleiders deel aan een betekenisvol dagprogramma. Er wordt niet gefocust op beperkingen of eventueel probleemgedrag.De relatie tussen de begeleider en de dagbesteder staat centraal. Dit verhoogt het
zelfvertrouwen waardoor competenties worden ontwikkeld.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.