Meedoen werkt!

Dagbesteding aan Huis West Brabant

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Belevingsgerichte dagactiviteit

Algemene beschrijving

Dagbesteding aan Huis West-Brabant met 3 locaties in Breda en 3 locaties in Etten-Leur

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Dagbesteding aan huis stemt het activiteitenaanbod af op de vragen en behoefte van de cliënten die aanwezig zijn. De cliënten kunnen meedoen aan:
* Muziek luisteren en maken
* Wandelen / meer bewegen voor ouderen
* Spelletjes spelen (sjoelen, dammen, kaarten etc.)
* Kook- bakactiviteiten
* Creatieve activiteiten (handwerken, schilderen)
* Seizoensgebonden activiteiten

De activiteiten worden vooral in groepen aangeboden.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

• De ouder wordende cliënt hoeft in principe niets meer te kunnen want er wordt niet meer gewerkt. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden die de cliënt nog wel heeft. Daar wordt op ingespeeld.
• De jongere cliënt die ondersteunend wil/kan zijn krijgt een eigen programma naar wat hij/zij aankan. Hier proberen we zeker nog te werken aan het vergroten van arbeidsvaardigheden.

Situering in wijk

Dagbesteding in de wijk.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x
Woensdag x
Donderdag x
Vrijdag x
Zaterdag x
Zondag x

De tijden en dagen waarop de activiteiten worden aangeboden zijn wisselend en afhankelijk van de vraag en de behoefte van de cliënten die naar de dagbesteding komen.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Dementie, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking

Omschrijving werkomgeving

DAH is voor ouder wordende cliënten die niet meer alle dagen naar een dagbestedings locatie kunnen of willen. Enerzijds vanwege de lichamelijke of psychische problematiek. Anderzijds omdat ‘werken’ niet meer hoeft en het fijn is wat meer tijd te hebben bij het starten van de dag.
Ook zijn er jongere cliënten die er dagbesteding genieten. Zij zijn ondersteunend en bieden een helpende hand (vaatwasser, tafel dekken, mee wandelen en dan rolstoel duwen, helpen bij een spelletje etc.

Groepsgrootte

Niet van toepassing

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Verpleging

Geen

Omschrijving

Dagbesteding aan Huis is dagbesteding op de woonvoorziening van de cliënt. Er komt een activiteitenbegeleider op de woonvoorziening om activiteiten aan te bieden. Laagdrempelig in de woonkamer. Zonder al te veel druk en moeten. Verschillende soorten activiteiten. Denk aan: rustige start met krantje, praatje en kopje koffie, spelletjes, creatief bezig zijn. Maar ook beweging, voel-je-goed, muziek, kook-bankactiviteiten. De thema’s van het jaar en de jaarfeesten wordt gevolgd.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.