Meedoen werkt!

Dagbesteding aan Huis Midden Brabant

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Belevingsgerichte dagactiviteit

Algemene beschrijving

Dagbesteding aan Huis Midden-Brabant met 5 locaties in Tilburg en 1 locatie in Rijen.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Dagbesteding aan Huis voor ouder wordende cliënten die niet meer alle dagen naar een dagbestedingslocatie kunnen of willen. Enerzijds vanwege de lichamelijke of psychische problematiek. Anderzijds omdat ‘werken’ niet meer hoeft en het fijn is wat meer tijd te hebben bij het starten van de dag.
Ook zijn er jongere clienten die er dagbesteding genieten. Zij zijn ondersteunend en bieden een helpende hand (vaatwasser, tafel dekken, mee wandelen en dan rolstoel duwen, helpen bij een spelletje etc.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

• De ouder wordende cliënt hoeft in principe niets meer te kunnen want er wordt niet meer gewerkt. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden die de cliënt nog wel heeft. Daar wordt op ingespeeld.
• De jongere cliënt die ondersteunend wil/kan zijn krijgt een eigen programma naar wat hij/zij aankan. Hier proberen we zeker nog te werken aan het vergroten van arbeidsvaardigheden.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer >500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x x
Zondag x

We zijn er van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.
In overleg bepalen we de dagen waarop je komt.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Dementie, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking

Omschrijving werkomgeving

Dagbesteding in de wijk.

Groepsgrootte

Niet van toepassing

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Verpleging

Geen

Omschrijving

Dagbesteding aan Huis is dagbesteding op de woonvoorziening van de cliënt. Er komt een activiteitenbegeleider op de woonvoorziening om activiteiten aan te bieden. Laagdrempelig in de woonkamer. Zonder al te veel druk en moeten. Verschillende soorten activiteiten. Denk aan: rustige start met krantje, praatje en kopje koffie, spelletjes, creatief bezig zijn. Maar ook beweging, voel-je-goed, muziek, kook-bankactiviteiten. De thema’s van het jaar en de jaarfeesten wordt gevolgd.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.