Meedoen werkt!

Dagactiviteiten bij Hethuis

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Overige

Algemene beschrijving

De dagbesteding opent augustus 2021
Hethuis wil activiteiten aanbieden die in een gewoon leven ook gebeuren, zoals boodschappen doen flessen en oud papier wegbrengen (misschien ook wel voor bewoners uit de wijk). De ruimtes voor dagactiviteiten zijn multifunctioneel van opzet, zodat zij aangepast kunnen worden aan eventueel veranderende vraag naar activiteiten. Hethuis zal starten met dagactiviteiten in twee groepen geclusterd rond beleving en EMB activiteiten, activiteiten in het ontmoetingscentrum, winkeltje en hobby en het werk in moestuin, tuinen en werk in het buiten gebied.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Stichting Hethuis biedt dagactiviteiten aan mensen met een verstandelijke beperking en mogelijk nog een beperking.
Indien mogelijk zijn de groepen heterogeen samengesteld, mensen met een ernstige beperking werken samen met mensen met een lichtere beperking. Naast belevings gerichte activiteiten binnen ook werk buiten en in het groen. Zoals werk in de tuin van Hethuis, het groen in de wijk en mogelijk de nabij gelegen sportvelden. Ook creatieve en sportieve activiteiten, zoals wandelen, fietsen en mogelijk zwemmen. Hethuis zal proberen ook plekken te vinden bij omliggende middenstand en mogelijk horeca. Zorgaanbieder ASVZ zal zowel bij het wonen als bij de dagactiviteiten de begeleiding en zorg leveren.

Aanbod
• Keuken, winkeltje, tuin, ontmoetingspunt (theeschenkerij light) voor buurtbewoners
• Groen- en tuinonderhoudactiviteiten
• Creatieve activiteiten
• Belevingsgerichte activiteiten

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Deelnemers moeten kunnen functioneren en werken in een groepje. Als zij daarvan een onderdeel kunnen zijn doen ze automatisch mee, ook al kan het aandeel aan de activiteit enorm verschillen van elkaar. Hethuis zoekt zeer beperkt deelnemers. De dagactiviteiten zijn in eerste instantie gericht op de bewoners, deelname van buiten Hethuis is mogelijk als hiermee een betere groep deelnemers ontstaat en er meer inzet begeleiding mogelijk door wordt. Hethuis streeft bijvoorbeeld naar groepen van 8 deelnemers. dan is de inzet van twee begeleiders mogelijk.

Situering in wijk

Midden in het groene binnen gebied van de wijk De Heuvel

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag
Zondag

We zullen bovenstaande openingsdagen hebben. De werktijden zijn van 10.00 tot 15.00.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

In Hethuis kunnen 16 jongeren met een verstandelijke beperking en mogelijk nog een beperking wonen en is er is beperkt ruimte voor dagbesteding deelnemers van buiten Hethuis.

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Verpleging

Op afroep

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.