Meedoen werkt!

Brownies & downieS Valkenswaard

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Winkel, Horeca

Algemene beschrijving

Brownies & downieS Valkenswaard is een restaurant en bed & breakfast in het centrum van Valkenswaard, met een binnentuin (30 zitplaatsen), twee restaurants (60 zitplaatsen), terras aan de voorkant (20 zitplaatsen) en drie luxe slaapkamers.

De medewerkers die bij ons komen werken, zijn mensen met syndroom van down en een verstandelijke beperking. Unieke en bijzondere mensen die ook graag in de samenleving participeren. Vol trots en enthousiasme zullen zij, onder begeleiding van professionele begeleiders, een bestelling opnemen en serveren, in de keuken meewerken en de bed & breakfast kamers netjes houden. We kijken naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Ook zij verdienen een kans!

Onze medewerkers kunnen bij ons het horecavak leren van deskundige leermeesters in de keuken en het restaurant. Samen maken we doelen om sociaal emotioneel te groeien en zelfstandigheid te ontwikkelen. Maar bovenal maken we veel plezier en gezelligheid!

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Nee

Beschrijving soort werk

Binnen het concept Brownies & downieS ben je niet "beperkt". We kijken niet naar wat iemand niet kan, maar juist naar wat iemand wel kan! De een heeft daar aansturing voor nodig, de andere 1 op 1 hulp, dit is allemaal mogelijk binnen ons bedrijf. Midden in de maatschappij mogen meedoen is het allerbelangrijkste! De werkzaamheden die onder andere voorkomen binnen ons bedrijf zijn:

- Keuken: Als hulpkok mice en place maken, appeltaarten bakken, broodjes afwerken, drankjes klaarzetten, afwassen, opruimen, poetsen,
- Restaurant: Als gastvrouw/heer gasten verwelkomen, tafel wijzen, menukaart uitleggen, bestelling opnemen en uitserveren, praatje maken met de gasten, sfeer brengen, tafel afruimen en netjes maken.
- Bed & breakfast: Als hotelmedewerker gasten inchecken, kamers schoonmaken, bedden opmaken, wassen, strijken, badkamer poetsen, ontbijt klaarzetten / verzorgen
- Binnentuin: Als tuinman vegen, onkruid wieden, terras netjes maken.
- Algemeen: kassa, boodschappen, hulphond uitlaten.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Allereerst is het belangrijk dat je het leuk vindt om in de horeca te werken, dat je het gezellig vindt om een praatje te maken, dat je taakjes serieus neemt en dat je lol wilt maken in een gezellig team. De rest kunnen we je leren door veel te oefenen. Als iets niet meteen lukt, of je vindt het een beetje spannend is er altijd hulp van een collega of van een begeleider!

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x x
Vrijdag x x x
Zaterdag x x x
Zondag x x x

Op maandag zijn wij gesloten.
Werktijden zijn altijd op maat, de meest voorkomende werktijden zijn van 9.00 - 16.00 en van 14.00 - 20.00 (donderdag t/m zondag)
Het aantal dagdelen is in overleg ( 2-10)

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Wat kun je er leren

- sociale vaardigheden
- zelfstandigheidstraining
- koken / bakken
- serveren / bedienen
- tuinieren
- wassen / strijken
- poetsen
- omgaan met geld
- verkeer
- werken in een team

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige

Verpleging

Aanwezig

Omschrijving

Er zijn altijd minimaal 2 begeleiders aanwezig, waarvan 1 verpleegkundige (behalve op woensdag). Er zijn twee leermeesters, 1 voor in de keuken en 1 voor in het restaurant die op een passende manier het vak kunnen uitleggen. Verder zijn er ook horecamedewerkers en keukenhulpen aanwezig, zij helpen bij drukte mee in het restaurant en in de afwas.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.