Meedoen werkt!

Werkaanbod

Soort werk

Overige, Belevingsgerichte dagactiviteit, Groen, Creatief, Dienstverlening, Dieren, Horeca, Techniek, Winkel

Algemene beschrijving

Bronlaak is een unieke dorpsgemeenschap op een prachtig landgoed, waar mensen met beperkingen én talenten met een geïndiceerde zorg- of hulpvraag, het dagelijks leven delen. Op Bronlaak wordt vanuit de antroposofische inspiratie gewerkt: het leven wordt zichtbaar door de zorg voor de omgeving en elkaar. Daarbij: wij zien elk mens als een uniek individu, met een gezonde individuele kern. Wie ben jij en hoe wil jij jezelf ontwikkelen?

Toeleiding naar betaald werk

Ja

Rolstoel toegankelijk

Ja

Beschrijving soort werk

Werk (dagbesteding) is een wezenlijk onderdeel in ons zorgaanbod. Op alle werkgebieden wordt er gezocht naar individueel passend werk, zodat iedereen die op Bronlaak woont in de gelegenheid wordt gesteld aan het werk te gaan. Ditzelfde geldt ook voor externe cliënten, die hier niet wonen maar alleen komen werken. Werkzaamheden/dagbesteding (belevingsgericht en arbeidsmatig):
- Agrarisch: boerderij, kaasmakerij, tuinderij, bosgroep, bloemenkwekerij
- Kunstzinnig: Weverij, kaarsenmakerij, keramiekwerkplaats
- Dienstverlenend : horeca, magazijn, keuken, winkel, linnendienst, technische dienst en houtwerkplaats, papierwerkplaats

We bieden ook leerwerktrajecten aan, en begeleiden werk bij een bedrijf buiten Bronlaak.

Wat moet je kunnen om deel te nemen?

Gemotiveerd zijn! Iedereen kan instappen op zijn of haar eigen niveau en bijdragen aan het gezamelijke eindresultaat: een mooi product dat verkocht wordt in de winkel, of bijdragen aan een dienst waar anderen behoefte aan hebben.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <200m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag
Zondag

In de horeca wordt heel soms van je verwacht dat je in het weekend werkt.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving werkomgeving

Afhankelijk van interesse en beschikbaarheid zoeken we samen een plek op een van de verschillende kleinschalige werkplaatsen. Dit kan binnen zijn, of buiten. Je kunt een vak leren, maar ook meebeleven en daarin jouw unieke bijdrage leveren. Er wordt altijd gekeken naar hetgeen jij kunt ontwikkelen, en wat jij leuk vindt om te doen. Je leert de werkzaamheden van een werkleider, die jou de fijne kneepjes van het vak leert. Stap voor stap. Er zijn cursussen en leerwerktrajekten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om zichzelf nog verder te ontplooien.

Wat kun je er leren

Wat kun je er niet leren? Van het maken van een prachtige bijenwaskaars, tot het leren maken van Goudse kaas. Of wil je graag leren om klanten te bedienen, of leren schoonmaken? Ben je een buitenmens en houdt je van dieren, of van planten? Overal kun je instappen en aan de slag. Je leert ook om samen met anderen te zijn, te werken, te beleven. Je leert van de natuur en de ritmes door het jaar heen.

Groepsgrootte

Tot 5 medewerkers

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen, Op basis van ZZP's

Verpleging

Geen

Omschrijving

Van enige tot zeer intensief

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.