Meedoen werkt!

Activiteitencentrum Brunssum

Terug naar overzicht

Werkaanbod

Soort werk

Belevingsgerichte dagactiviteit

Algemene beschrijving

Wij bieden diverse soorten dagbesteding aan mensen met hersenletsel (NAH) en/of een lichamelijke handicap. Het doel van de dagbesteding is om jou weer structuur te geven en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen.
Samen verstrekken wij je eigen kracht, zodat je het maximale uit je leven kunt halen.
Onze activiteiten sluiten aan bij jouw individuele doelstellingen. Je bepaalt dus zelf waar je aan werkt en stelt een individueel programma samen.

Toeleiding naar betaald werk

Nee

Rolstoel toegankelijk

Ja

Situering in wijk

Centraal gelegen, dichtbij het ziekenhuis, winkelcentrum, verpleegtehuis en het Schutterspark.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer <500m

Mogelijke werktijden

Ochtend Middag Avond
Maandag x x
Dinsdag x x x
Woensdag x x
Donderdag x x
Vrijdag x x
Zaterdag x x x
Zondag x x x

Openingstijden zijn van 09.30 uur - 16.00 uur.

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Dementie, Epilepsie, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Zintuiglijke beperking

Wat kun je er leren

Tijdens de dagbesteding ontwikkelen en behouden onze cliënten vaardigheden. Basis daarbij zijn hun individuele doelen. Onze trainingen en behoud programma’s zijn gevarieerd en afgestemd op de behoeftes van de cliënten. Denk daarbij aan sport, educatie, praktische vaardigheden, creatief, maar ook arbeidsmatige werkzaamheden (bijvoorbeeld produceren artikelen, drukwerk, groenwerkzaamheden, zorgboerderij). We helpen mensen met onze programma’s om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren binnen hun eigen omgeving en netwerk. Voor mensen die eraan toe zijn, is begeleiding naar (vrijwilligers)werk, met ondersteuning van SGL, mogelijk. Er zijn speciale programma’s voor mensen met beginnende dementie, hersenletsel met psychiatrische of gedragsproblematiek en jongeren met een handicap.

Groepsgrootte

5 tot 10 medewerkers

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verpleging

Aanwezig

Omschrijving

Onze dienstverlening heeft als doel dat mensen met hun hersenletsel en/of lichamelijke handicap zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij, dat zij zich kunnen ontwikkelen en iets kunnen betekenen voor anderen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de gelegenheid heeft zijn capaciteiten zo goed mogelijk te benutten. Samen zorgen we er dus voor dat onze cliënten het maximale uit het leven halen. En, daarbij betrekken en ondersteunen we ook het netwerk van de cliënt.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit aanbod of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.