Naar inhoud Naar navigatie

Travon, arbeidskundig advies

Je hebt een beperking en wilt graag werken! Natuurlijk, maar wat kan ik goed? Waar liggen mijn mogelijkheden, wat zijn mijn sterke kanten? Welk soort werk past bij mij? En welke aanpassingen zijn er nodig op mijn werkplek?

Dit soort vragen kun je stellen aan Travon. Wij zorgen voor een praktisch en goed onderbouwd arbeidskundig advies op het gebied van werk, loopbaan en scholing.

Travon richt zich met name op mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking in de provincie Noord Brabant, buiten de regio van De Meentgroep.

Ons arbeidskundig onderzoek biedt inzicht in de capaciteiten van de persoon, maar kan ook gericht worden op een analyse van de eisen van een werkplek, waardoor vervolgens matching mogelijk is. Aanvullend kan er advies gegeven worden over passende uitkeringsvormen en sociale voorzieningen.

De arbeidskundige methodiek waarop Travon zich met name baseert is Melba. Hiermee kunnen we enerzijds de arbeidsvaardigheden van een persoon in kaart brengen, en anderzijds de eisen van een baan systematisch in beeld brengen. Deze informatie wordt vastgelegd in een capaciteiten- en een eisenprofiel. De vergelijking van deze beide profielen maakt een adequate advisering mogelijk. Naast Melba zijn er natuurlijk ook andere arbeidskundige technieken zijn beschikbaar.

VRAGEN? Je kunt ons altijd mailen . Wij helpen je graag.

Onze belangrijkste opdrachtgevers zijn particulieren, het (voortgezet) speciaal onderwijs, het praktijkonderwijs, Wsw-bedrijven en werkgevers.

Travon wordt beheerd door drs. R.L.M. (Ruud) Meeuwsen. Hij is vele jaren werkzaam binnen de sociale werkvoorziening en de zorgsector. Hij is geregistreerd als arbeidskundige bij de Vereniging Inovat en gecertificeerd voor onder andere Melba, Ida, en Mai.

Bekijk ook onze Facebookpagina.