Naar inhoud Naar navigatie

Prins Heerlijk leren en werken

Prins Heerlijk biedt begeleiding aan jongeren met een functiebeperking. Onze missie is participatie en ontwikkeling van jongeren zodat ze mee kunnen doen in de maatschappij en groeien in zelfredzaamheid.

Jongeren tussen 16-27 jaar, met een licht verstandelijke beperking, autisme of andere ernstige leerproblemen die vaak afkomstig zijn van het VSO of praktijkonderwijs, bieden we  leerwerktrajecten aan met een erkend  MBO opleidingsprogramma op maat. We begeleiden jongeren stap voor stap naar werk.

Ook bieden we ontwikkelingsgerichte dagbesteding. Daarnaast ondersteunen we jongeren (die dat nodig hebben) individueel,  thuis of in de Prins Heerlijk woningen.

De begeleiding en jobcoaching bij Prins Heerlijk is gericht op ontwikkeling van zelfredzaamheid en vakmanschap van de jongeren en gebeurt midden in de maatschappij. We werken vanuit de ambitie en motivatie van jongeren zelf, om aan de slag te gaan en te willen leren. Dat gebeurt in een van onze eigen leerwerkbedrijven of bij werkgevers in de sector horeca, detailhandel of in de (ouderen)zorg.
 

Prins Heerlijk kent in Tilburg momenteel zes eigen leerwerkbedrijven in horeca en detailhandel:

  • Brasserie Prins Heerlijk Eten en Drinken, Nieuwlandstraat 18
  • Restaurant, partij-  en vergaderlocatie Villa De Vier Jaargetijden, Noordstraat 36
  • Prins Heerlijk Kaas en Delicatessen, Stadhuisplein 325
  • Prins Heerlijk Winkel in Het Laar, Generaal Winkelmanstraat 175
  • Leescafé De Kleine Prins, Koningsplein 10
  • Prins Heerlijk – Factorium Podiumkunsten, Koningsplein 11.

In de sector ‘zorg’ werken samen met een groot aantal woonzorgcentra  en andere zorginstellingen.

 

We bieden ‘Speciaal MBO in Bedrijf’ aan i.s.m. De Rooi Pannen en Koning Willem I College. Dit zijn erkende MBO opleidingen op niveau  1 (Entree opleiding), 2 en 3, die qua niveau en qua methodiek aansluiten bij de mogelijkheden van de jongeren met leerproblemen. We leiden op voor reguliere MBO-diploma’s of certificaten: horeca assistent, kok, gastheer, fast service medewerker, aankomend verkoopmedewerker, verkoper, assistent  dienstverlening en zorg, zorghulp en helpende

Interesse? Kijk eens op de website of stuur een e-mail. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We werken met een zorgvuldige toelatingsprocedure.

Stg. Buitengewoon leren en werken - Prins Heerlijk
Mariastraat 34
5038 KR TiIburg
T: 013 74 40 152