Naar inhoud Naar navigatie

De Laarhoeve

Scholing en MBO 1 diploma behalen op De Laarhoeve

Wil jij aan de slag met jouw talenten in groenonderhoud of de levensmiddelenindustrie en daarvoor een diploma halen?

Samen met Helicon Opleidingen start De Laarhoeve een MBO opleiding op niveau 1. In deze opleiding krijg jij de kans jouw talenten te ontwikkelen. Als je de opleiding goed doorloopt behaal je een diploma op MBO1-niveau. Met dit diploma maak je meer kans op een baan of kun je verder met een opleiding op MBO2-niveau.

Mag ik meedoen?

Helicon en De Laarhoeve bieden een leer-werktraject aan voor leerlingen die om diverse redenen op reguliere scholen niet terecht kunnen. Om te starten met deze opleiding heb je nog geen andere opleiding (bijvoorbeeld VMBO) afgerond.

Wie zijn wij?
De Laarhoeve is al 16 jaar een zorgboerderij in het dorp Diessen waar mensen met een beperking een plek hebben gevonden. We hebben een unieke ligging aan de rand van de bebouwde kom en het beschermde natuurgebied Diessens Broek en het riviertje De Reusel. Op De Laarhoeve kunnen mensen die door hun beperking op de reguliere arbeidsmarkt niet terecht kunnen, op eigen niveau, met professionele begeleiding waar nodig, komen leren en werken.

Helicon Opleidingen is een opleidingsinstituut met scholen voor VMBO en MBO in Brabant en Gelderland. Op onze scholen kun je opleidingen volgen op het gebied van plant, dier, bloem, voeding, natuur, recreatie, gezondheid en milieu.

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding begint in september 2015, duurt één jaar en wordt gegeven bij De Laarhoeve in Diessen. Je krijgt één dag per week theorie- en praktijkles van een docent en loopt 4 dagen per week stage bij De Laarhoeve. De lessen worden door de docenten van Helicon op de Laarhoeve gegeven. Je volgt de lessen dus in je vertrouwde omgeving en in een kleine groep (maximaal 12 cursisten). Je start algemeen maar je kunt daarna kiezen uit een specialisatie in plantenteelt, groenvoorziening of voedingsmiddelen.

Tijdens je stage werk je onder persoonlijke begeleiding van een coach mee in de tuin, in de verwerkingskeuken of in de winkel. Bij de coach kun je terecht met al je vragen en opmerkingen. Als je ergens niet uit komt of iets moeilijk vindt kun je dit met jouw coach bespreken. De coach zal jou altijd zoveel mogelijk helpen, waar nodig sturen en samen met jou werken aan je kwaliteiten.

Lijkt het je wat? Wil je meer informatie?

Je kunt ons bellen via 013 504 4744 (vraag naar Judy) of mail via Kijk ook eens op onze website.